Film & video digitaliseren

Fotografie digitaliseren

Drukwerk digitaliseren

Audio digitaliseren

U bent hier: Home > Afgedrukte foto’s

Afgedrukte foto’s

Voorbeelden

Afgedrukte foto's vanuit een album gedigitaliseerd


Trigger kan alle soorten afgedrukte foto's digitaliseren. We werken met een fotoscanner die tot A3-formaat aan kan, maar we kunnen ook grotere foto’s in delen scannen die we dan keurig netjes voor u digitaal weer aan elkaar plakken. Wat kunnen we verwerken?

 • Losse foto’s
 • Foto’s vanuit een album
 • Hele album-pagina’s

We hebben niet één type foto scanner maar meerdere. Daaronder de meest gebruikte uitstekende flatbedscanners die vele correctiemogelijkheden in zich hebben. Wij kunnen hiermee losse foto's, of foto's die in een foto-album vast zitten als losse digitale foto's scannen. Maar wij kunnen ook gehele foto-albumpagina's scannen. Dit kan gewenst zijn als er veel teksten en andere dingen verwerkt zijn in de albums die u wilt bewaren.

Over het algemeen werken we in 2 resoluties: 300dpi of 600dpi. Als we een foto scannen van 10x15cm wordt daarmee respectievelijk ongeveer 1200x1800pixels op 300dpi en 2400x3600pixels op 600 dpi qua digitale grootte bereikt. Daarmee zijn uitstekende afdrukken te maken tot respectievelijk net iets kleiner dan A4 en A3 formaat. Echter in de professionele drukwereld zullen foto's die op 300dpi worden gescand even groot worden afgedrukt als het origineel en dus niet vergroot worden. Wilt u uw foto's zonder enig kwaliteitsverlies vergoot laten afdrukken zult u op 600dpi moeten laten inscannen. U kunt dan 2 keer zo groot als het origineel laten afdrukken. Voor 4 keer het originele formaat moet u dan op 1200dpi laten inscannen. Dit geldt dus voor de professionele standaard voor afdrukken zonder kwaliteitsverlies. In veel fotoboeken of printers voor consumenten zult u in werkelijkheid het verschil niet snel zien en zullen er dus goede afdrukken te maken zijn van een originele 10x15 cm foto op 300dpi gescand tot iets kleiner dan A4 formaat. En van een 10x15cm foto op 600dpi gescand kunt u een afdruk maken tot ongeveer A3 formaat. Over het algemeen adviseren we foto’s kleiner dan 10x15cm altijd in 600dpi te laten digitaliseren. Op deze manier foto’s inscannen geeft u net even wat meer mogelijkheden naar de toekomst. Alle foto’s worden door ons handmatig op kleur en belichting gecorrigeerd en software matig kunnen we in sommige gevallen ook wat doen aan de stofjes en krasjes. U heeft ook de optie om fotoalbum pagina’s in zijn geheel scannen, dan wordt de gehele pagina gecorrigeerd en niet per foto apart.

Meestal leveren we JPEG bestanden, maar TIFF is bijvoorbeeld ook een optie. Het is mogelijk te scannen tot 12.000dpi. Dat kan wel eens handig zijn als één foto gebruikt wordt om een wand te bedekken bijvoorbeeld. Trigger werkt samen met een echte professional als het gaat om digitale nabewerking van foto’s. Hij werkt voor diverse kranten in Oost-Europa en tegen een zeer scherp tarief kunnen wij zijn diensten bij u aanbieden. Kijk vooral eens naar de voorbeelden hier en laat u verrassen door de geweldige herstelmogelijkheden die hij in huis heeft! Zijn mogelijkheden zijn eindeloos en dat tegen een zeer concurrerend uurtarief van maar €12,- inclusief BTW.

Omdat we niet alle informatie over het oude foto’s digitaliseren op onze website kunnen zetten: mocht u een afwijkende wens hebben, informeer bij ons. We kunnen veel! Bijvoorbeeld leveren in andere bestandsformaten of het scannen van hele grote foto’s, tekeningen of afbeeldingen.

Een nieuwe mogelijkheid die we bieden: Al uw foto, film en videobestanden gestructureerd op uw iPad of ander soort tablet laten zetten! Zo kunt u al uw foto’s en filmpjes overal mee naar toe nemen of samen met familie of vrienden op de bank bekijken. Heeft u AppleTV, dan kunt u het ook nog direct op TV bekijken.

Prijzen digitaliseren foto's

Waarin excelleert Trigger als het gaat om het scannen van foto’s:

 • We denken mee, adviseren u eerlijk en grondig in elk contact met ons.
 • De kleurcorrectie wordt handmatig uitgevoerd door ervaren mensen.
 • Er wordt handmatige belichtingscorrectie toegepast per afbeelding.
 • Indien het wat toevoegt, scannen we ook met softwarematige stof- en krascorrectie.
 • Onze retoucheerprijzen zijn laag en de kwaliteit is van een ongekend hoog niveau. Zie onze voorbeelden.
 • Onze medewerkers zijn geselecteerd op hun zorgvuldigheid.
 • We brengen altijd structuur aan (of nemen deze over) in wat u aanlevert.
 • We bewaren uw digitale afbeeldingen nog even als backup.

Order in gang zetten

Trigger digitaliseert al uw oude analoge beeldmaterialen