Film & video digitaliseren

Fotografie digitaliseren

Drukwerk digitaliseren

Audio digitaliseren

U bent hier: Home > Boeken & Tijdschriften

Boeken & Tijdschriften

Voorbeelden

Voorbeeld boekenscan losgesneden

Voorbeeld boekenscan intact


Trigger kan alle soorten tijdschriften en boeken scannen op 2 manieren. We kunnen de boeken of tijdschriften van de rug ontdoen en losbladig scannen OF we scannen de boeken of tijdschriften zoals ze zijn. Wat kunnen we verwerken?

 • Gebonden boeken tot formaat 25x38cm
 • Gelijmde/geniete tijdschriften tot 25x38cm
 • Gebonden bladmuziek
 • Losgesneden boeken tot A3-formaat
 • Losgesneden tijdschriften tot A3-formaat
 • Losgesneden bladmuziek


Als de boeken intact blijven dan werken we met een echte boekscanner en worden de scans maximaal 2600x3900pixels. Dat komt neer op 300dpi voor de boeken die A4 of groter zijn. Voor boeken die kleiner dan A5 zijn komt het neer op ongeveer 450dpi. Er wordt met een speciale boekenscanner gewerkt waarbij er een V-vormige glasplaat in het boek wordt gedrukt. Vervolgens wordt er een foto per pagina gemaakt doordat we het boek digitaliseren en al deze foto’s worden later verwerkt tot een PDF, ePub, Word of ander digitaal formaat. De teksten zijn vervolgens doorzoekbaar en te bewerken. In de vouw van het boek gaat een klein beetje ruimte verloren, maar dat is in de meeste gevallen geen punt omdat daar toch geen teksten staan.

Als de boeken losgesneden de boeken digitaliseren, dan gaat het scannen net even wat scherper en rechter. Het is ook goedkoper omdat de bladen met minder handwerk gescand kunnen worden. In dit geval heeft u de keuze uit 300dpi of 600dpi, maar bijna altijd volstaat 300dpi. Bij het boeken inscannen op deze manier wordt van elke zijde een digitale foto gemaakt en al deze foto’s worden later verwerkt tot PDF, ePub, Word of ander digitaal formaat. De teksten zijn vervolgens doorzoekbaar en te bewerken. Door het snijden is er een klein beetje verlies van de pagina, maar dat is zeer beperkt.

De formaten waar we naartoe kunnen omzetten zijn legio. Het meest gevraagd zijn searchable PDF, Word en ePub. Maar ook XML, musicML, RTF, Excel behoren tot de mogelijkheden. Of het ook succesvol gaat, hangt af van de drukwerkkwaliteit met name en de opmaak. Vaak is het aan te raden om even een testje te laten doen om te bekijken of het aan uw verwachtingen voldoet. Omdat we niet alle informatie op onze website kunnen zetten: mocht u een afwijkende wens hebben, informeer bij ons. We kunnen veel als het gaat om boeken scannen! Zo kunnen we bijvoorbeeld ook artikelen of hoofdstukken uitsplitsen of pagina’s met advertenties verwijderen of apart plaatsen. De bestandsnamen zijn ook aan te passen zodat het voor u overzichtelijk wordt. Voor omvang en complexiteit schrikken wij niet terug.

Prijzen digitaliseren boeken en tijdschriften

Waarin excelleert Trigger als het gaat om het scannen van boeken en tijdschriften:
 • We denken mee, adviseren u eerlijk en grondig in elk contact met ons.
 • Er worden automatische correctie doorgevoerd waardoor randen scherp zijn, pagina’s recht staan, belichting en kleur optimaal zijn en de letters haarscherp.
 • Onze medewerkers zijn geselecteerd op hun zorgvuldigheid.
 • We brengen altijd structuur aan (of nemen deze over) in wat u aanlevert.
 • We bewaren uw digitale afbeeldingen nog even als backup.

Order in gang zetten

Trigger digitaliseert al uw oude analoge beeldmaterialen