Film & video digitaliseren

Fotografie digitaliseren

Drukwerk digitaliseren

Audio digitaliseren

U bent hier: Home > 8mm film

8mm film

Voorbeelden

Voorbeeld super8 digitaliseren met correcties door Trigger

Voorbeeld dubbel8 digitaliseren in HD (Autorijden op het IJsselmeer in 1963)

Voorbeeld dubbel8 / 8mm kleur digitaliseren in SD-kwaliteit

Voorbeeld dubbel8 / 8mm digitaliseren (Koningin Juliana 1948)

Trigger kan alle soorten 8mm en super 8 film digitaliseren of het nou naar DVD of naar harddisk overgezet moet worden. Hieronder de soorten die we het meeste scannen.

 • Dubbel 8 / 8mm
 • Dubbel 8 / 8mm met geluid
 • Super 8
 • Super 8 met geluid (1 of 2 sporen)
 • Single 8
 • Single 8 met geluid (1 of 2 sporen)

Tijdens het 8mm digitaliseren wordt handmatig op kleur en belichting gecorrigeerd. Wij vinden dat dit veruit het beste resultaat oplevert. Tijdens het scannen van uw films wordt er door ons handmatig gecorrigeerd op belichting en kleur. Dit is ook nodig aangezien de 8mm films in de loop der jaren vaak verkleurd zijn en de belichting achteruit is gegaan door blootstelling aan licht, warmte en lucht. Uw 8mm wordt dus geoptimaliseerd voor het beste resultaat mogelijk. Wij zullen de opname dan ook stoppen als de verschillen tussen scene overgangen te groot zijn om handmatig direct te corrigeren.

We werken met gespecialiseerde machines speciaal ontworpen voor het digitaliseren van 8mm. Er komt dus geen filmprojector aan te pas! Onze scanner werkt met een LED lichtbron waardoor uw 8mm films niet worden blootgesteld aan een warmtebron. Ook wordt uw film door een tandloos mechaniek naar de camera geleid. Hierdoor kunnen uw films geen schade oplopen tijdens het scannen. Wij scannen uw 8mm films in HD kwaliteit en doen dit in 16:9 breedbeeldverhouding. Dit heeft als groot voordeel ten opzichte van het oude 4:3 formaat dat wij nagenoeg het hele beeldframe van de 8mm film kunnen scannen. 8mm film is namelijk breder dan 4:3. Het zit tussen 4:3 en 16:9 in. Er wordt dus niks opgerekt of afgesneden, er wordt gewoon gebruik gemaakt van de breedte van het beeldframe van de film zelf. Ten opzichte van een film gescand in 4:3 verhouding wint u aan de zijkanten van de film tot wel 15% aan beeldmateriaal. Wij krijgen vaak de vraag van mensen die op internet lezen dat HD scannen geen zin heeft. U kunt hier klikken om op uw gemak alle feiten door te lezen waarom het wel degelijk zin heeft om uw dierbare films in HD te laten scannen. Wij bieden u twee opties om 8mm film te laten scannen: -HD kwaliteit, HD-ready, 16:9-verhouding, 1280x720pixels, MP4-HD bestanden. Met handmatige kleur- en belichtingscorrectie. -SD kwaliteit, MP4 bestanden. Met automatische kleur-en belichtingscorrectie. Dit is een budget scan waarbij het beeld niet geoptimaliseerd zal worden en bijvoorbeeld perforatie in beeld kan komen.

De bestanden worden aan de meeste klanten geleverd op een (externe) harddisk /USB stick waarbij elk bestand een nummer krijgt die correspondeert met de filmspoel. Met deze bestanden kunt u zelf uw films nog bewerken in een video-bewerkingsprogramma en daarna zelf DVD's of Blu-Ray's branden. Het maakt voor ons niet uit of uw harddisk voor Windows of MAC geformatteerd is. De bestanden die wij op externe harddisk leveren zijn MP4-HD bestanden. Kwalitatief hoogwaardige bestanden die gemaakt zijn om mee te kunnen monteren zonder kwaliteitsverlies. De bestanden zijn ook geschikt om op uw smart TV en laptop af te spelen. We kunnen ook uw 8mm films natuurlijk ook nog opslaan op DVD of Blu-ray.

Als u een schatting wilt maken van de hoeveelheid minuten 8mm film u ongeveer thuis heeft liggen kunnen wij u hierbij helpen met de volgende gegevens. Het zal altijd een schatting blijven aangezien er verschillende diktes van film bestonden waardoor er meer of minder op een spoel gewikkeld kan zitten. -Spoelmaat 18cm doorsnede = 120 meter = 30 minuten -Spoelmaat 12cm doorsnede = 90 meter = 21 minuten -Spoelmaat 7cm doorsnede = 15 meter = 3,5 minuten

Als u uw films naar een externe harddisk wilt laten zetten is het volgende overzichtje een indicatie hoeveel beschikbare ruimte de digitale bestanden zullen innemen op uw schijf. -8mm film in MP4-HD: ongeveer 10 GB per uur

Omdat we niet alle informatie op onze website kunnen zetten: mocht u een afwijkende wens hebben, informeer bij ons. We kunnen veel op het gebied van film digitaliseren! Bijvoorbeeld leveren in andere bestandsformaten, films monteren samen met u, etc.

 

Prijzen digitaliseren 8mm films

 

Waarin excelleert Trigger als het gaat om het scannen van 8mm films:

 • We denken mee, adviseren u eerlijk en grondig in elk contact met ons.
 • Trigger digitaliseert als één van de weinigen in de volledige breedte van de super8 en single8 films! De films zijn namelijk breder dan 4:3. Ze zijn ongeveer 4½:3. U ziet dus ongeveer 15% meer beeld.
 • Er wordt gewerkt met topscanners van MWA-NOVA met topkwaliteit transportmechanisme zonder tandwielen of hete lichtbron en daarom zonder kans op beschadiging van de film.
 • Reparaties van enkele gebroken lassen zijn kosteloos.
 • Eenvoudige tarieven.
 • Onze medewerkers zijn geselecteerd op hun zorgvuldigheid.
 • We brengen altijd structuur aan (of nemen deze over) in wat u aanlevert.
 

Order in gang zetten

Trigger digitaliseert al uw oude analoge beeldmaterialen